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September 03, 2014

Summer Salad #5


The month of September this year is much hotter than the ones truly considered summer months,which means the desire to cook at high temperatures has not been felt around here and therefore I have chosen to make salads that have proved absolutely delicious and very easy to prepare. Salads, often made with leftovers from other meals are a very advantageous way to enjoy food - I hate to waste it - and a good way to test the venous imagination. Before the summer is over, try to do this one [with roast chicken leftovers from the previous day] and you will have a fresh, light and very tasty lunch!
 
Ingredients:

  • 1 tomato beef heart 
  •  lettuce
  •  red onion
  •  cooked beets
  •  carrot
  •  radishes
  •  olives
  •  roast chicken 
  •  extra virgin olive oil
  •  cider vinegar

Wash the vegetables well. Season the beef tomatoes apart with coarse salt and olive oil and leave to gain flavor. Separately, cut lettuce, onions, radishes, add fine salt and involve all the ingredients gently. Cut the
cooked beets into small cubes and scatter them on top of the other vegetables. Add the olives and the tomatoes. Sprinkle with olive oil and cider vinegar and season to taste. Shred the chicken at room temperature and spread chips over the salad.





O mês de setembro este ano está muito mais quente que os meses considerados verdadeiramente de verão, pelo que a vontade de cozinhar a altas temperaturas não se tem feito nada sentir e , por isso, tenho optado por fazer saladas que se têm revelado absolutamente deliciosas e muito fáceis de preparar. As saladas, feitas muitas vezes com sobras de outras refeições, são uma forma muito vantajosa de aproveitar comida - que detesto desperdiçar - e uma boa maneira de pôr à prova a nosa imaginação. Antes do verão acabar, experimentem fazer esta [com frango assado no forno que tinha sobrado do dia anterior] e terão um almoço fresco, leve e saborosíssimo!

Ingredientes:
  • 1 tomate coração de boi
  • alface
  • cebola roxa
  • beterraba cozida
  • cenoura
  • rabanetes
  • azeitonas
  • frango assado no forno
  • azeite virgem extra
  • vinagre de sidra
Lavar muito bem os legumes. temperar o tomate à parte, com sal grosso e azeite e deixar ganhar sabor. À parte, cortar a alface, cebola, rabanetes, adicionar sal fino e envolver todos os ingredientes delicadamente. Cortar a beterraba cozida em pequenos quadradinhos e espalhar pelo prato. Juntar as azeitonas e o tomate. Regar com azeite e  vinagre de sidra a gosto e temperar.  Desfiar o frango à temperatura ambiente em lascas e espalhar pelo prato.

















3 comments:

  1. This summer Ive eaten lots of salads and I think I will continue in Sept till the temperatures allow to get something fresh instead warm :P Your recipe is mouthwatering and so good Aida, for sure you made everyone happy with it!:) Hugs! xo

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  2. Uma salada cheia de coisas boas e bem ao meu gosto
    bjs

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  3. Adoro saladas, como sabes! E esta está tão apetitosa! :)

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